Лудогорец и Берое играят при  в сблъсък от 29-ия кръг

...
Лудогорец и Берое играят при  в сблъсък от 29-ия кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лудогорец 0:1 Берое, гостите удариха в края на полувремето

Лудогорец и Берое играят при   в конфликт от 29-ия кръг на efbet Лига. Ромарио Мойс откри резултата в 41-ата минута. Срещата на „ Хювефарма Арена “ може да го наблюдавате онлайн по DIEMA SPORT , както и онлайн на платформата.

Шампионите ще се опитат да усилят, въпреки и краткотрайно, преднината си на върха в подреждането пред втория ЦСКА. В последния кръг разградчани удариха досегашния лидер в таблицата с 1:0 като посетител и го смъкнаха от първото място, като имат задатък от точка пред „ алените “. „ Зелените “ нямат неверна стъпка под управлението на завърналия се отпред на отбора Ивайло Петев и ще търсят удължение на победната серия против Берое.

Възпитаниците на Николай Киров надделяха Пирин Благоевград с минималното 1:0 вкъщи в последния си мач от шампионата. Заралии са 12-и с 27 точки, на две от десетия Ботев Пловдив, като за тях дуелът в Разград също не е незначителен.

/ /

В началните минути домакините от Лудогорец владееха топката и се настаниха в половината на противника си, само че до действителни рискове не се стигна.

Натискът на " орлите " се усилваше и в 15-ата минута пристигна и първата по-интересна обстановка. Тогава Игор Тиаго и Педро Нареси комбинираха в наказателното поле, като последният беше блокиран тъкмо преди да стреля на границата на дребния пеналт от Сана Гомеш.

В 22-ата минута Лудогорец си намерения, че е разкрил резултата, когато Бърнард Текпетей лиши топката от Густаво Каскардо на центъра и мигновено изведе капитана Кирил Десподов зад отбраната на Берое, който влезе отляво в наказателното поле, преодоля вратаря Иван Гошев и прати топката в опразнената врата. Попадението обаче не беше прието поради засада на родния национал. Системата ВАР удостовери това решение.

Домакините продължиха да диктуват темпото и в 27-ата минута неконцентрирана игра от страна на отбраната на гостите докара до това Педро Нареси да нанесе изстрел от границата на наказателното поле с левия крайник, само че Гошев улови топката без особени проблеми. Това беше и първият прецизен удар в срещата.

Шампионите пропуснаха отлична опция да поведат в резултата в 32-ата минута, когато Клайдер Машедо сбърка на центъра с паса си обратно и това разреши на Нареси да напредне, след което изведе Игор Тиаго в наказателното поле отляво и опита да трансферира Гошев, който обаче го блокира и топката излезе в корнер.  

Минута по-късно пък капитанът на Берое – Спас Георгиев, получи топката в празно пространство малко пред дъгата на наказателното поле и мигновено шутира към вратата по тревата, само че Серджио Падт не срещна компликации и улови. Това бе и първи прецизен изстрел за гостите от Стара Загора.

В 37-ата минута Десподов центрира от ъглов удар на далечната греда, където Франко Русо и Игор Тиаго скочиха за топката, само че като че ли си попречиха и ударът с глава на бранителя мина около гредата в навън.

LIVE  |

0:1  Ромарио Мойс 41'

, 29-и кръг

Стартови сформира на двата тима:



 (4-2-3-1):  1. Серджио Падт - 216. Асак Фон Витри, 32. Игор Пластун, 22. Франко Русо, 2. Пипа - 30. Педро Нареси, 8. Клод Гонсалвеш - 37. Бърнард Текпетей, 20. Густаво Нонато, 11. Кирил Десподов (к) - 9. Игор Тиаго

Резерви:  12. Симон Слуга (вр), 5. Георги Терзиев, 6. Якуб Пьотрьовски, 7. Рай Насименто Де Оливейра, 10. Матиас Тисера, 23. Мануел Кафумана - Шоу, 77. Кайо Видал, 88. Тодор Неделев, 90. Спас Делев 

Старши треньор: Ивайло Петев



 (4-1-4-1):  28. Иван Гошев - 2. Густаво Каскардо ж.к. , 6. Макс Челич, 5. Зария Ламбулич, 3. Сана Гомеш - 18. Клайдер Машедо - 17. Спас Георгиев (к), 13. Ромарио Мойс, 8. Серкан Юсеин, 19. Васил Василев - 21. Вини Трибулет 

Резерви:  73. Иван Караджов (вр), 4. Бубакар Траоре, 7. Йоан Бауренски, 10. Уерди Мара, 11. Денислав Станчев, 15. Георги Динков, 44. Атанас Йорданов, 77. Дамян Йорданов

Старши треньор: Николай Киров

Главен арбитър: Ивайло Стоянов, град Петрич

Стадион: „ Хювефарма Арена “, град Разград
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР